Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP)

 
 
Μεσοθεραπεία
 
 
 
Με την αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε τις θεραπευτικές ιδιότητες κυττάρων (αιμοπετάλια) του δικού μας αίματος, προκειμένου να αναπλάσουμε τα κύτταρα του δέρματός μας, με επακόλουθη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία γίνεται με πλάσμα που περιέχει ενεργοποιημένα αιμοπετάλια και συμβάλλει στην ανάπλαση του δέρματος με φυσικό τρόπο. Στα πλεονεκτήματά της είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας, καθώς τα συστατικά της μεσοθεραπείας προέρχονται από το αίμα του ίδιου ασθενή. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια εξαιρετική λύση για περιοχές όπου το δέρμα εμφανίζεται λεπτό και «ρυτιδιασμένο», ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια, στο ντεκολτέ, στο λαιμό και στα χέρια.
 
 
 
 
Η διαδικασία ξεκινά με αιμοληψία και φυγοκέντρηση του αίματος σε φυγόκεντρο, ώστε να διαχωριστούν τα αιμοπετάλια και το πλάσμα από τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος. Στη συνέχεια και σε συνθήκες απόλυτης αντισηψίας, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα ενεργοποιείται, συλλέγεται σε σύριγγα και εγχέεται με μικρή βελόνα στα σημεία που χρήζουν θεραπείας, είτε με το χέρι είτε με πιστόλι μεσοθεραπείας.

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια, οπουδήποτε υπάρχει χαλάρωση του δέρματος, καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής για την αντιμετώπιση της αλωπεκίας.
Ο κύκλος της θεραπείας περιλαμβάνει 3-4 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα περίπου 1 μήνα, ενώ στη συνέχεια γίνεται μια συντήρηση κάθε 6-12 μήνες.
 
 
Τα αποτελέσματα μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
  • λείανση γραμμών και λεπτών ρυτίδων δέρματος
  • μείωση των δυσχρωμιών
  • έντονη ενυδάτωση και λάμψη του δέρματος
  • μείωση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια
  • μείωση της χαλάρωσης
  • βελτίωση της τριχόπτωσης
  • επιτάχυνση της επούλωσης σε χειρουργικές ουλές και ακμή
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Κιριμλίδου Αικατερίνη

 
Ιατρείο Θεσσαλονίκης: Μητροπόλεως 57
546 23 Θεσσαλονίκη
 
Τηλέφωνο:+302310269201
 
Δευτέρα-Παρασκευή 09:00 - 21:00
κατόπιν ραντεβού.
 
 
 
Ιατρείο Τρικάλων: Βύρωνος 12, 42100 Τρίκαλα
 
Τηλέφωνο:+302431077243
 
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού
 
 
 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
 
 
 
 
AAD
 
 
 
EADV
 
 
 
ΕΔΑΕ
 
 
 
General Medical Council
 
 
 
HDS
 
 
 
International Dermoscopy Society