Επεμβατική Δερματολογία

 
Η ιατρός Κιριμλίδου Αικατερίνη διενεργεί όλο το φάσμα των συνήθων δερματοχειρουργικών επεμβάσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
 
  • ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
 
 
Δερματοχειρουργική
 
 
 
Στο ιατρείο μας διενεργούνται δερματοχειρουργικές επεμβάσεις με αξιοπιστία, ασφάλεια και έμφαση στη λεπτομέρεια, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.
Οι επεμβάσεις αυτές, ανάλογα με την περίπτωση, γίνονται είτε με την κλασική μέθοδο ( με χρήση νυστεριού) και μετέπειτα τοποθέτηση ραμμάτων, είτε με αφαίρεση βλαβών κατ’εφαπτομένη (shave excision), κατά την οποία δεν απαιτούνται ράμματα.Η χειρουργική αφαίρεση χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κακοήθων όγκων, σπίλων (ελιών), κύστεων κ.α.
 
 
 
 
  • ΔΙΑΘΕΡΜΟΠΗΞΙΑ (ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΣ)
 
 
 
 
 
Η διαθερμοπηξία αποτελεί μια παλιά και ευρέως διαδεδομένη μέθοδο αφαίρεσης δερματικών βλαβών με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.
Γίνεται συνήθως με εφαρμογή τοπικής αναισθησίας.Ενδείξεις για τη χρήση της διαθερμοπηξίας αποτελούν τα θηλώματα (κρεατοελιές), τα κονδυλώματα, οι μυρμηκίες, και ορισμένοι καλοήθεις όγκοι του δέρματος, όπως οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, οι υπερπλασίες των σμηγματογόνων αδένων κ.α.
 
 
 
 
  • ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
 
 
Κρυοθεραπεία
 
 
 
Η κρυοθεραπεία είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, που συνήθως δεν απαιτεί τοπική αναισθησία. Γίνεται με ψύξη του ιστού με υγρό άζωτο, σε θερμοκρασίες μεταξύ -175 °C και -160 °C μέσω ειδικής συσκευής CRY-AC, με σκοπό να καταστραφούν οι παθολογικοί ιστοί.
Ενδείξεις για τη χρήση της κρυοπηξίας αποτελούν οι μυρμηκίες, τα κονδυλώματα, η μολυσματική τέρμινθος, καλοήθεις όγκοι του δέρματος (όπως οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις), οι ηλιακές κηλίδες, οι ακτινικές υπερκερατώσεις (προκαρκινικές βλάβες από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο), καθώς και ορισμένοι δερματικοί καρκίνοι χαμηλής επικινδυνότητας.
 
 
 
 
  • ΒΙΟΨΙΑ-ΑΝΟΣΟΦΘΟΡΙΣΜΟΣ
 
 
Βιοψία
 
 
 
Βιοψία ονομάζεται η λήψη ιστοτεμαχίου δέρματος. Μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση νυστεριού και εν συνεχεία τοποθέτηση ραμμάτων, είτε με ειδικές δερματολογικές λαβές βιοψίας (punch). Γίνεται πάντα με τοπική αναισθησία.
Η βιοψία διενεργείται για την αφαίρεση κακοήθων ή καλοήθων δερματικών όγκων, ή για τη διερεύνηση διαφόρων δερματολογικών νοσημάτων.
 
 
 
 
Σε κάθε περίπτωση, το υλικό αποστέλλεται σε ειδικό παθολογοανατομικό εργαστήριο για Ιστολογική Εξέταση.
 
 
 
 
 
Ο Ανοσοφθορισμός αποτελεί ειδική εξεταστική μέθοδο με ευρεία κλινική εφαρμογή και τεράστια συμβολή στη διάγνωση, αλλά και παρακολούθηση διαφόρων δερματικών νοσημάτων, όπως είναι η πέμφιγα, το πομφολυγώδες πεμφιγοειδές, ο ερυθηματώδης λύκος κ.α.
Ο άμεσος ανοσοφθορισμός γίνεται με λήψη ιστοτεμαχίου δέρματος, ενώ ο έμμεσος με αιμοληψία.
Το ιατρείο μας για τη διενέργεια άμεσου και έμμεσου ανοσοφθορισμού
 
 
 
 
συνεργάζεται με κορυφαίο εργαστήριο, το οποίο χάρη στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, εγγυάται έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα.
 
 
 

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Κιριμλίδου Αικατερίνη

 
Ιατρείο Θεσσαλονίκης: Μητροπόλεως 57
546 23 Θεσσαλονίκη
 
Τηλέφωνο:+302310269201
 
Δευτέρα-Παρασκευή 09:00 - 21:00
κατόπιν ραντεβού.
 
 
 
Ιατρείο Τρικάλων: Βύρωνος 12, 42100 Τρίκαλα
 
Τηλέφωνο:+302431077243
 
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού
 
 
 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
 
 
 
 
AAD
 
 
 
EADV
 
 
 
ΕΔΑΕ
 
 
 
General Medical Council
 
 
 
HDS
 
 
 
International Dermoscopy Society